Igenis hisztizek

 2010.05.05. 10:35

Tudom, hogy ezt leírták már előttem ezrek, de mégiscsak azért létezik ez a blog, hogy a saját gondolataimat leírjam. Ma reggel megláttam az index címoldalán, hogy xy művésznő sírva rohant ki a Viva Comet akármilyen rendezvényéről, mert ő nem volt jelölve. Távol álljon tőlem, hogy ismeretlen embereket a külsejük és a hozzám eljutott aprócska információmorzsák alapján értékeljek, de mégis ki a pék fasza a rengeteg külföldi- és rövidítésnevű kis köcsög, akik a jelölteket alkotják? Kovács Ákost ismerem. Tudom, hogy jó zenész, szeretem a szövegeit, a dalait. Szólnak valamiről. Akármire is gondolt közben, de jó, hogy elmond néha a saját szavaival olyan dolgokat, amiket mások is a sajátjuknak éreznek. Nagyon nehéz megállni, hogy ne nevesítsek, de nagyjából a sárga irigységgel vegyes düh fojtogat, ha az jut eszembe, hogy rengeteg tehetséges zenész, dalszerző és elkötelezett ember próbál egyik hónapról a másikra előrevergődni a nem létező koncerthelyeken, a csillagászati áru felvételek és a mindenre fintorgó közönség között. Ezzel szemben van nekünk 50-100 darab ostoba pina és vigyorigyuri, a seggealá tolva minden zenei és technikai lehetőség, amiért a magyarországi zenészek 98%-a a lelki üdvét odaadná. Borzalom. Ez lenne az érték, amit ont magából a tévé? Ezt hallgathatja meg ma egy fiatal, zenét szerető gyerek? Ez lesz minden, amit a ZENÉről meg fog tudni? Már ha nincs szerencséje és valaki nem nyom a kezébe egy jobb albumot, aminek a farvizén elevezhet az igazán értékes dolgokig. 

Itthon minden a külcsín. A sound. A saját törekvéseimet is leszólom egy picit ezzel sajnos. Ugyanis hiába áldozom az összes pénzem és szabadidőmet arra, hogy a saját kis házistúdiómból kikerült dalok úgy szólaljanak meg, mint egy amerikai lemez, ez - lássuk be - nem fog sikerülni. Lehet, hogy nem is lehet annyi idő alatt. Kellene egy hét egy számra. Elmolyolni vele. De nem hiszem, hogy ez lenne a lényeg. Gyarapodnak a lemezen a dalok. Kicsit suták, mindegyik kicsit lehetne jobb. De nincs rá időm. Mindenem van, de időm egyre kevesebb. Dal egyre több. Ha csak két dal lenne, akkor is a végtelenségig políroznám. De itt az Égi kávéház. Nyolc nagyon komoly dal, elég komplex hangszereléssel. Itt van a T18 nyolc dalokból kb. 40. Vannak az egyébként a saját szórakoztatásomra készítettek. Szám szerint vagy 20-an. Szétfeszítenek belülről, ha nem jöhetnek ki. 

Amikor meglátom az ilyen zenei majmokat, akkor viszont elpattan az agyam. Zenélni akarok mindig. MINDIG!

Címkék: zenés gondolkozós köcsögállatok

A bejegyzés trackback címe:

https://mestahh.blog.hu/api/trackback/id/tr681976001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panki 2010.05.05. 16:11:26

Szerintem e miatt igenis hisztizhetsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PHAndris 2010.05.06. 12:24:47

Nem értem, hogy lehetsz ilyen, SP igenis tehetséges és szép. És ő a legeslegjobb, meg az AFC Tomi. Felváltva kúpolnám a fosójukat valami nagyfeszültségű kábelvéggel. Ez amúgy kenyér és cirkusz a 13 éveseknek. De én már fel sem húzom rajta magam. Tudom, hogy az ott megjelentek 95%-nak más írja a számait. Esetleg más is játsza fel. A legtöbbet csak szemen köpni tudnám. Amúgy ezen ne hisztizz, life is not fair:)

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2010.05.07. 08:49:58

Na mondjuk azt a muveszurat egesz konkretan nem ismerem. Sokszor mondom akkor is, hogy fingom sincs ki az, ha ismerem, csak hogy ezzel is erzekeltessem, hogy egy senki szamomra. De errol tenyleg nem tudok semmit. Life's fair with me enough compared to others :)

kenobi 74 2010.05.07. 14:06:53

Mestikém,pedig sikerülni fog,még pedig olyan hangzással,amire Te magad is csettinteni fogsz a végén:):)
süti beállítások módosítása