Dzsentrik

 2008.04.20. 10:55
A következő történet teljes egészében kitalált. Bármilyen azonosság a valósággal kizárólag a véletlen műve.

Szombat délután kávézni indult. Ömlött az eső. Ekkora cseppeket még nem is látott. A kabátját a fejére húzva próbálta védeni magát, de kevés sikerrel. Átsétált a gólyahídon. Végig abban a furcsa tartásban, ahogy az emberek behúzzák a nyakukat az esőben. Pedig ez a mozdulat aztán a legfölöslegesebbek egyike a világon. Egy merő víz volt, mire odaért a kávézóhoz. Pénz nem volt nála, csak remélte, hogy a barátja meghívja valamire. A barát fizetett. Sört ittak és kávét. Ő nem kávézott már egy ideje. Mióta leszokott a cigarettáról, a kávéról is lemondott.
Egy barátja felhívta a fővárosba. Kölcsönkért a vonatjegyre. Az odaúton elolvasta az első pár fejezetét az Édentől keletre című könyvnek, majd megfájdult a feje.Próbált aludni, de nem tudott. Elővette a táskából a Schrödinger macskája című kis füzetet és lapozgatni kezdte. Kelenföldön leszállt. A rengeteg ember között botorkálva olvasott. Felnézni sem akart. Nem akarta látni a koszt és a közönyt az emberek szemében.

Nincs kedvem tovább ilyen stílusban írni. Elmentünk a VörösLikba, meghallgattuk Ákosék koncertjének utolsó számát (EjnyeBencekibaszottjó). Utána nekiálltunk inni. Sokat. Ákos végtelen kedvessége folytán ihattunk a számlájára, így mindent féláron kaptunk. Ennek annyira örültünk, hogy így is valami 10 ropit hagytunk ott ketten. Aztán hazafelé taxival, mint az urak. Hajnal négykor pizzarendelés. Reggel felébredtünk. Tominak 10-re kellett volna suliba menni, mert tömbösített órai vannak. Első kérdése. Miafaszvolttegnap?

Ezt kérdem én is. Tegnap nagyon nagy urak voltunk. Nincs most pénzünk egy ásványvízre sem.

Címkék: budapest részegek megőrülés

A bejegyzés trackback címe:

https://mestahh.blog.hu/api/trackback/id/tr62433753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerti 2008.04.20. 14:53:52

vicces volt, az tény:D másnap?

Andris 2008.04.20. 15:16:29

Elmodom mi volt tegnap: sztártalálkozó a vörösben, Jaco Pastorius és Ywingie Malmsteen közös kép, bár hugomtól még nem kommunizáltam el a gépét. Én is sokat ittam, bár még nem mertem megnézni a tárcámat. Aztán Viktorral haza, aki fél10kor keltett. Rájöttem, hogy józanul remeg a lábam a szinpadon. Részegen nem, de akkor a játékom is hagy némi kívánnivalót. Éljen a line6 és a bass pod xt. Haljon meg továbbá a keverős p*na, akinél én is jobb hagzást csiholok befelé. Andor mosson fület és tanulja meg megkülönböztetni a gitársoundját a többi hangtól. Tomi meg ne dobálja a gitárját, mert az semmiről sem tehet. Ákost szeretem:) Ja és Stukkerrel is tök jól eldumáltam. Meg Mestivel is, de nem teljesen emlékszem mindenre.
Az a baj, hogy az aznap mindig jó, a másnap meg mindig szar.
süti beállítások módosítása