Harcolj

 2009.03.02. 13:33

Belegondoltál már valaha abba, hogy honnan származik, miért és hogyan van belénkkódolva az élni akarás? Sokat én sem töprengtem rajta, de tény, hogy mindegyik élőlényben benne van. Még azokban is, amelyekből számunkra tizenkettő egy tucat, teljesen értelmetlen, hogy léteznek. Legalábbis nekünk. Hiszen semmivel sem értelmesebb az, ahogy az emberek nagy része ma él. Pont, mint egy rovar. Vagy egy hal. Eszik, ürít, szaporodik, a végén panaszosan elbődül, hogy látszik a szemfehérje villogása, mint a riadt lovaknak. Egy kicsit érzi, hogy valamit behozhatatlanul elrontott, de már késő.

Ha eltaposol egy rovart, teste minden izmával küzd, utolsó vonaglásáig az életét próbálja megmenteni. Minden eszközzel azon van, hogy megvédje, túlélje és élhessen tovább. Pedig csak egy rovar. Fej, tor, potroh. Egy értelmetlen kitinpáncélos kérdőjel. Hány, de hány ember van, aki még csak a lába nyomát sem csókolhatná meg ennek a rovarnak, mert küzdeni szépen lassan elfelejtettünk. Azért ha érzel magadban indíttatást a változásra, vagy úgy érzed, hogy el akar taposni a világ, gondolj erre a bogárra. És harcolj.

Címkék: gondolkozós

A bejegyzés trackback címe:

https://mestahh.blog.hu/api/trackback/id/tr69975274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panki 2009.03.02. 13:58:30

Azért a halálfélelemben való küzdelem, az kicsit más,mint a szürke hétköznapokban vívott harc. Különbek vagyunk mint a rovar, hiszen lehet hogy ösztönből megfeszül a haláltusában, de néhány ember még arra is képes..hogy megbékéljen és megnyugodjon. És csak az embernek adatott meg az ösztönei felett az önfegyelem, erkölcs, szuperego. Emlékszel amikor arról beszéltünk, h bárkit le lehetne vezetni egyenlettel?? Lehet , ha levezetnénk az áltaunk lenézett emberek egyenletét, vagy tényezőjévé válnánk...kicsit másként szemlélnénk őket. Oder?

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2009.03.02. 14:15:16

Valamilyen szinten csak azt akartam ezzel mondani, hogy ha a rovar (akarmi) ugy tud kuzdeni az egyetlen dologert, ami neki megadatott, amit elveszithet, ahhoz kepest az ember milyen konnyen mond le lustasagbol barmirol. Ami utan aztan kurvara megy a rinyalas.

Panki 2009.03.02. 14:17:38

Én meg azt, h a tikszaros kis életünkért azért mi is tudunk. Ha úgy érzed túldimenzionáltam a kérdést akkor miszkúúzi:)

m0rrI$ 2009.03.02. 15:57:10

- Kisfiam! Úgy nézel ki, mint egy disznó.
- Hrröf (0 0)
'
O
(felidéztem:D)

nem ide illett, de eszembe jutott.
jo böjtölést BuliBali.öszintén.sok sikert.tisztulj geccciiiiii:D:D:D

˙tt 2009.03.02. 17:37:07

(végülis a disznó is utolsó lehelletéig visít mikor levágják...)

és csak az ember agyalja keresztül-kasul-végig az életét azon, hogy menthetetlenül elrontotta ezt és is és azt is. a kis rovar meg szálldogál tudatlan boldogságában a szép tavaszi napsütésben :)

ShiningG · http://agicalondon.blog.hu/ 2009.03.03. 12:27:42

Mar miert lennenek a mindennapok harcai masok, mint egy halaltusa? Persze, ha az ember erzes nelkul csinalja a dolgokat, csak azert, mert a vilag elvarja, akkor igen. De ha tenyleg azert el, hogy jobban eljen, vagy azert, hogy megmaradjon, akkor igenis nagyon hasonlo a ket dolog.
Mert bizony igenis meg kell fesziteni minden izmunkat a mindennapok harcaiban. A jobb munkaert, a jobb kapcsolatokert, a masikert, magunkert.
A kuzdest meg meg kell tanulni. Mert rinyalassal leelni egy eletet (amit megjegyzem igen sokat gyakorolnak)eleg gaz.

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2009.03.04. 13:45:23

Marmint a vegen is termeszetesen bogar helyett rovar.
süti beállítások módosítása