Gasztronómiai körutazás.

 2008.01.04. 16:11
Műsorunk mai állomása Tata. Sajnos sztárvendégünk nem lesz jelen a mai csodálatos főzősóban, mert éppen olvas, de maradjanak velünk kedves nézőink! Ígérem, hogy a mai napon is különlegesen finom, egyszerűen elkészíthető ételekkel kedveskedünk Önöknek.
Lássuk, hogy milyen alapanyagok állnak rendelkezésre.

- kenyér
- virsli
- 1 darab tojás
- majonéz, ketchup, mustár, torma
- sajt
- margarin
- turista felvágott (undorító egyébként, ezt nem esszük meg)
- kolbász
- csirkemellfilé (undorító egyébként, ezt nem esszük meg)

A helyi kultúrkörben nagyon népszerű étel például a rántotta. Sajnos azonban egy tojásból nehézkesen csináljuk meg ezt az ételt, szóval haladjunk tovább. A főtt virsli is népszerű, de az ország belpolitikai helyzetére való tekintettel, ezt most nem készítjük el, ugyanis a múlt héten zajlott a tárgyalása, annak a fiatal férfinak, aki lemészárolta az egész családját, mert állandóan virslit kellett ennie meleg ételként. Sokan kedvelik még a melegszendvicset, amit ugyan el tudnánk készíteni, de ez annyire jellemző étel, hogy egy ilyen színvonalas főzőműsorban valami mást kellene. Tudom már. Meg is van, kedves nézőink! Az étel neve tatai fekete lyuk.


Tatai fekete lyuk.

Hozzávalók:
10 liter bor
1 liter házipálinka

Elkészítése: az alapanyagokat öntsük össze. Keverjük meg. Hagyjuk állni 3 másodpercig, közben gondoljunk egy jó pizzára, vagy csak egy egyszerű paprikás krumplira. Igyuk meg.
Tálalásnál figyeljünk, hogy elfogyasztása után összeesünk, éles dolgok ne legyenek a környéken. Ez főleg azért is bölcs, mert ha mégsem esünk össze, akkor ne járjunk úgy, mint az előbb említett fiatalember. Ízlés szerint rókával díszítsuk fel a konyhát.


Legalább ha ezt enném, akkor nem baszna szét az ideg, mióta ideköltöztünk ebbe a kurva lakásba, azóta csak a fent felsorolt kibaszott ennivalók vannak itthon. Ebéd meg sosincs. Kurvapicsába. Nehogy valaki megszólaljon, hogy mást még ezt sem eheti. Évek óta CSAK EZ VAN. Megbasz az ideg. Kimegyek eszek egy kis.... öö. Pizzafutárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mestahh.blog.hu/api/trackback/id/tr31284669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jimmi · http://www.jimmi.hu 2008.01.04. 22:34:49

A fenti helyzetre remek orvosságom van: menj le az úgynevezett "bolt"-ba, és ott vegyél egy kiló mentolos hurkát, ezt pedig egy gondosan kimunkált hiperbolikus röppályán baszd be a hűtő hátuljába. Ezután mindig lesz otthon mentolos hurka. Ha valaki mégis megenné, akkor ott az újabb róka-móka aznap estére, másnapra pedig vehetsz egy vödör csokifondüt kovászos uborkával. (Utóbbit egyébként egyszer volt szerencsém megkóstolni, az élmény maga a beteljesedett kulináris diszharmónia, mely hatékonyan segíti elő az inverz perisztartikus izommozgásokat.)

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2008.01.04. 23:12:13

A bolt hajlékunktól kurvamessze van, már ami nyitva van és nem csak kétféle ételt lehet kapni. Édesapám pedig úgy gondolja, hogy télen nem lehet autót vezetni, mert csúszik az út. Nyáron meg mert jégeső lesz. Meg ha bevásárolok, akkor megsértődnek, hogy tulajdonképpen van itthon minden, mi a szarnak vettem, meg ezt most ki eszi meg. Mindegy, inkább tanulok. De ez az ún. boltos módszer működik, ha nem itthon vagyok.

Stukker 2008.01.05. 11:54:28

:)
Sztem finomak ezek, nem értem mi a bajod. Kecsapos kenyér például ízletes.

Ink · http://inkk.blog.hu/ 2008.01.06. 05:48:32

szegény. énis átéltem ezt, azzal a különbséggel,h csirkemell és virsli heyett a nagyon ízletes és kívánatos disznósajt és barátai néztek rám a hűtő mélyéről... persze mindez csak akkor változott vissza tejjel-mézzel folyó Kánaánná, mikor tesóm hazajött havonta.. :))
szal így megtanultam főzni.

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2008.01.06. 15:44:46

Főzni én is tudok. De ha nincs itthon alapanyag. Meg sértődés van, ha elmegyek, aztán egy csomó mindent veszek... Viszont a disznósajt az király.
süti beállítások módosítása