Tényleg fékeztem magam

 2009.02.12. 08:27

Nem akartam a veszprémi gyilkosságról írni, mert megtették már ezren és óriási indulatokat kavart. Nem is fogok. Csak pár nagyon rövid költői kérdést tennék fel? Hogyan lehet az, hogy egy nemzetközi hírű sportolót kell ahhoz megölni, hogy legalább látszatintézkedések elinduljanak? Ez kell ahhoz, hogy kivizsgálják pl. hogyan masírozhatott végig százötven meglehetősen gyanús alak Siófokon? Hogy utánanézzenek miből élt a mi drága Ivánunk? Mert a polgármester szerint két perc munkaviszonyt nem tudott felmutatni. Hogy a rendőrség valami minimális támogatást kapjon? (ami egyébként egy vicc). Ez kell ahhoz, hogy lehessen arról beszélni, hogy ebben az országban vannak MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK, akik úgy gondolják, hogy rájuk a kötelességek nem érvényesek, csak a jogok. Borzalmasan fel vagyok háborodva. A tévében a megmondóemberek meg háborognak, a másik szavain csámcsognak, elemzik az ellenfél kijelentését, szótár szerint darabokra szedik közben pedig elsikkad a lényeg.

Megöltek egy sportolót. Ezen kívül megöltek még Géza bácsikat, Teri néniket, Janikat, Krisztikéket stb. A rendőrségnek pedig még csak esélye nincs rendet tenni, mert akkor rögtön jön a hőbörgés, hogy szerencsétlen elkövető is csak áldozat. Mert jogai vannak. Strassburg rögvest. Egy nagy faszt. Akinek nem tetszenek ennek az országnak a normái, törvényei, nem tudja az együttéléshez szükséges minimumot betartani, az menjen a picsába. Vagy tömlöc. Direkt nem írtam börtönt. Tömlöc basszákmeg. Követ törni. Autópályát építeni. Jó nagy, puskás őrökkel. És törjék velük a követ a háziőrizetben meghízott, tizensokéve húzódó perekben, milliárdokat sikkasztó férgek is. Mert legalább annyi embernek okoznak nyomorúságos életet ebben az országban, mint az, aki elveszi egy másik életét.

Egyébként tegnap eszembe jutott, hogy milyen igaz, amit egy barátom mondott egyszer. Ha sokáig nem látod felkelni és lenyugodni a napot, elveszíted a szellemi horizontodat is. Itt Pesten nem látni és valóban. Senki nem nagyon lát tovább egy szónál : ÉN.

Címkék: szomorú gondolkozós politikás sportolós

A bejegyzés trackback címe:

https://mestahh.blog.hu/api/trackback/id/tr34938400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PHAndris 2009.02.12. 11:44:03

Teljesen el vagy tévedve Mesti! Mint ahogy ez az ország. Olyan nincs, hogy cigánybűnözés, csak szerencsétlen romák, akik az életbenmaradásért bűnöznek. Én speciel sokkal jobban félek a masírozó magyar gárdáktól (akik ugye nem kapnak állami támogatást, és jogba ütköző cselekedetet sem csinálnak), mint a békésen szórakozó kancigányoktól. Integráció kell, valamint még több pénz segélyekre! No, hát nem tudtak beilleszkedni ilyen rövid pár évtized alatt. A legszörnyűbb az egészben az, hogy aki tényleg megpróbál beilleszkedni, azon csattan az ostor, a bűnöző szarok meg röhögnek a milliós vagyonukkal. Én nem alkalmaznék tömlöcöket, aki embert ölt, milliárdokat lopott, rettegésben tart, annak golyó. Olcsó, gyors. Ja és az ilyeneknek nincsenek jogai. Az csak az embereknek jár...

ShiningG · http://agicalondon.blog.hu/ 2009.02.12. 12:51:42

A felhaborodast maximalisan osztom. Miert van az, hogy ha egy ilyen mocskos banda megol par embert, vagy "csak" kirabol, vagy megeroszakol par szerencsetlent, arrol max a helyi lapok irnak rola, de ha egy "celebrityt" vagy egy bediaban kicsit is megfordulo (de hulyen hangzik ez) egyennek mennek neki-ezesetben meggyilkoljak, akkor hirtelen mindenki oda tud figyelni?
Ciganybunozes van. Es igenis tomlocben a helyuk. Vagy egy igen tavoli orszagban egy igen kietlen videken.
Ilyen kisebbsegek mindenhol vannak, es minden orszag mas modszerekkel kuzd ellene. Itt Londonban (hangsulyozom csak londonban, es nehany nagyobb varosban, nem pedig egesz Angliaban) a fekakkal van a gond. Kovezzetek meg erte, de en az osszeset felraknam egy galyara, es hazazavarnam oket Afrikaba. De itt legalabb hir az, ha egy 60 eves bacsit egy BigMacert leszurnak a drogos tizeneves fekak. itt hir az, hogy egy 17 eves kislany delutan kettokor elverzik az utcan, mert a feka osztalytarsnoje azt hitte, hogy a fiujara kacsintott. Itt az orszag probal tenni valamit ezeknek a szerencsetleneknek a beilleszkedeesert, vagy az eltakaritasaert.
Modszerek:
1. Iskolak, es kulon fekak reszere inditott programok, hogy "tanujjamabazzzmeg, mert csoves leszel".
2. Allando rendori jelenlet. Az utcak tele vannak "setalgato" rendorokkel. Szerintem hatasos. Magyarorszagon ilyet keveset latsz.
3. (Ez Amerikabol indult.) A rendorseg rengetek kulonbozo etnikumu embert vesz fel. Miert is? Baromi egyszeruen azert, mert igy azok a "jo oldalt" is megismerik.

A vegere csak egy ropke uzenet. Nem hoborogni kene, es nyilatkozatokat tenni a medianak, hanem elkapni, es vasra verni az osszes ilyen "embert". Ha valaki nem illik bele egy adott tarsadalomba, azt ki kell pucolni onnan.

Sziszo 2009.02.13. 18:01:39

Én is ki akartam maradni ebből az egészből, de most amit írtál arra késztet, hogy megjegyezek én is valamit: attól pl. miért nem volt hangos az iwiw üzenőfal a sajtó ésatöbbi, hogy mi történt 2héttel ez elött egy tatai szórakozó helyen? Ugyanis ha sokan nem tudnák itt is ment a mészárlás meg a döfködés, jó pár ember megsérült, és erről senki nem szólt egy szót sem. Pedig ITT történt a MI kis VÁROSUNKBAN. A munkahelyemtől mindössze kb. 50m-re...
süti beállítások módosítása